Dit jaar heb ik een keertje meegedaan aan de Tour de Fleece. Ondanks dat ik geen kijker ben van de Tour de France vind ik het idee van drie weken dagelijks spinnen op het spinnewiel natuurlijk wel leuk.
Mijn doel was het spinnen van wat luxe vezels die hier al veel te lang in de kast liggen. Yak, rozenvezels, baby kameelhaar en wat rondslingerende zijde.

Als eerste maar de Yak, super korte vezels dus een hele uitdaging. Met de long draw methode en dat is niet mijn favoriete manier van spinnen. Het draadje is wel heel mooi en ontzettend zacht geworden.

Daarna door met de rozenvezels, dit is gemaakt van rozenstengels waaruit cellulose wordt gewonnen die vervolgens via een speciaal proces wordt gespoten in lange draden.
Het is heel glad maar heeft een prachtige zijde glans.

 

 

Daarna door met de babykameel, onderwol van jonge dieren.
Super zacht en heerlijk om te spinnen.

Tussendoor, op de dagen dat ik van huis was en geen spinnewiel had, heb ik de tollen gebruikt. Mijn drop-spindle van Akerworks en de spintollen gemaakt van jade uit China.

 

 

 

 

 

 

 

Tussendoor nog wat verfwerk gedaan en na de laatste etappe zit de pastelkleurige lont van Wensleydale wol nog op de klossen.
Gelukkig gaat het spinnen na de Tour de Fleece ook gewoon nog door in huize Henzen. 🙂

    

 

Share: